Home » Марки » SonyEricsson » Финансови отчети на SonyEricsson за Q2 2009

Финансови отчети на SonyEricsson за Q2 2009

5 872 прочита

SonyEricsson logoОт днес са известни финансовите резултати на SonyEricsson за изминалото второ тримесечие на 2009. Явно счетоводните отдели са били доста заети последните часове, тъй като малко по-рано бяха обявени и резултатите на Nokia, за който можете да прочетете тук.

За разлика от конкурента си Nokia, SE нямат много с какво да се похвалят като постижения през последните 90 дни. Отчетения спад в доставките е 5%, а резултата по отношение на загубите около 213 млн евро. Разбира се, цифрата е обнадеждаваща ако може да се нарече подобна загуба по този начин, но от друга страна за предходния период от SonyEricsson отчетоха загуби в размер на 293млн евро…

От друга страна добрата новина е, че от компанията могат да се похвалят с ръст в средната цена на устройство, която се е покачила от 120 на 122 евро. По официални изказвания причината е в разнообразния продуктов микс предлаган на пазара.

Причините за негативните постижения според компанията са трудностите, които срещат на пазара в Латинска Америка. Явно обаче от SonyEricsson работят по проблема, тъй като в действие е вече „оздравителана“ програма имаща за цел подобряване финансовите показатели на фирмата. В нея се предвижда сукращаването на разходите и като част от това перо са и намаляването на работните места с около 2300, което никак не е малко.

С включените в портфолиото си Satio, Aino и Yari от SonyEricsson се надяват да заздравят финансовото здраве на компанията си, а и да поработят върху повишаване на пазарния си дял. Към момента той се оценява на около 5%.

Явно наистина сериозни изпитания предстоят пред компанията ако иска да оцелее в стагнацията обхванала световните пазари.

По детайлна и подробна информация можете да прочетете тук.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

One Response to Финансови отчети на SonyEricsson за Q2 2009

  1. Pingback: Финансови отчети на SonyEricsson за Q2 2009 « Mobile reviews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 1 = 9