Home » Новини » Успех за LG през Q2 на 2009

Успех за LG през Q2 на 2009

4 975 прочита

LG logoLG се включиха в редиците на отлично представилите се компании в бранша наред с Apple. Корейците приключиха второто тримесечие на тази година с завидно добри резултати.

От финансовия им доклад за състоянието на компанията обявен късно вчера става ясно, че ръста в продажбите глобално сравнен с миналогодишните е 13,8%! Напълно логичен е и ръста в печалбите достигнал 878 млн $, което е и резултат от повишения маржин на печалбата. Ръста в този показател е с 1,1% спрямо миналата година, достигайки 7,8%.

От общия обем продажби стигнал 11,229 млрд $, перото на мобилните телефони е донесло на компанията 3,778 млрд $, което е 29% ръст спрямо предходната година – доста впечатляващо!

Продажбите на LG в категорията мобилни телефони се е повишила с 7,8% спрямо предходната година, и с 28% спрямо Q1 достигайки 29,82 млн броя продажби само за изминалите три месеца.

Очакванията на корейската компания са на годишна база ръста да достигне 6% спрямо същия период миналата година и по този начин броят продадени устройства да бъде от порядъка на 280 млн. Едва ли е непостижимо, ако вземем предвид плавните но сигурни ръстове, на които сме свидетели до момента. Не бива да се забравя, че от LG залагат не малко на новата Black Label серия, както и WinMobile базираните телефони като GM730 и GD900 Crystal.

 

Пълния доклад можете да намерите на този линк

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

0 Responses to Успех за LG през Q2 на 2009

  1. Pingback: 14% ръст при Samsung « Mobile reviews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

97 − = 88