Home » Марки » SonyEricsson » Sony Ericsson Satio (Idou)

Sony Ericsson Satio (Idou)

4 499 прочита

SE Satio - blС анонсирането на новия си модел от SonyEricsson и по-точно SonyEricsson Satio, по-известен вече като Idou от компанията правят сериозна заявка за лидерската позиция в света на touch-screen телефоните.

Към момента модела на SonyEricsson среща известна конкуренция в лицето на Samsung Omnia HD, но това не може да се твърди със сигурност.

Факт е, че модела на Samsung е вече на пазара, докато този на SonyEricsson  се очаква да се появи есента макар окончателната дата да подлежи на официално потвърждение все още.

Сигурен съм, че почитателите на тази линия на SonyEricsson са до болка запознати с характеристиките на модела, но нека все пак споменем основните :

 • GSM 850/900/1800/1900 MHz, UMTS 900/2100 MHz, GPRS/EDGE class 10, HSDPA 7.2 Mbps, HSUPA 3.6 Mbps
 • Touchscreen bar
 •  112 x 55 x 13.3 mm
 • Дисплей 3.5″ 16M-color TFT resistive touchscreen, 640 x 360 pixels
 • 100MB вградена памет, hot-swappable microSD card slot (up to 16GB), 256 MB RAM
 • Symbian OS
 • 12 megapixel autofocus камера с xenon светкавица и video LED светкавица, geotagging, face and smile detection, Smile Shot, Smart contrast and VGA видеозапис при 30 fps
 • Wi-Fi, Bluetooth 2.0 with A2DP, USB v2.0, GPS receiver with A-GPS
 • Accelerometer, FM радио с RDS
 • Батерия 1000 mAh 

SE Satio back - bl

Както вече споменах модела няма кой знае каква конкуренция, а в Samsung дори мегапикселите са с няколко по-малко, но пък Omnia HD държи предимството на видеозаписа в HD формат. 

По отношение на операционната система тя е като тази в Nokia N97 и Nokia 5800 – Symbian S60, 5th. Разбира се от SonyEricsson са работили и в тази насока за да променят типичния за Nokia Symbian вид създавайки типичното усещане за SE.

Комбинацията от изключителния 3.5″ ,16M-color TFT дисплей с 12MPix камера, лично аз смея да твърдя, че успешно биха могли да заместят напълно фотоапарат от средния любителски клас.

За да можете да се наслаждавате на медийните възможности на телефона от SonyEricsson са се погрижили – батерията от 1000mAh ще гарантира всичко това.

В заключение бих могъл да кажа, че Sony Ericsson Satio (Idou) ще е сред хитовете на пазара с всички възможности, които предлага, а до тогава не ни остава нищо освен да чакаме появата му се нетърпение.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

0 Responses to Sony Ericsson Satio (Idou)

 1. V. Vladimirov

  31/07/2009 at 21:21

  Според мен това е телефона на годината, с нетърпение чакам да се появи, което по-последни данни ще е на 28 Октомври!

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 2. Pingback: Samsung M8910 Pixon12 « Mobile reviews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 7 = 1